iVCam Crack

Medicatiegegevens in Ivido PGO via LSP

MedMij gaat in oktober in twee geselecteerde gebieden voor het eerst live. Op dat moment worden de eerste gezondheidsgegevens, van zorgaanbieder naar Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO), op de MedMij-manier uitgewisseld. Deze gecontroleerde livegang vindt plaats in Zoetermeer en in de regio Utrecht. Later dit jaar worden er in meer plaatsen livegangen verwacht.

Zoetermeer en de Ivido PGO

De primeur is voor Zoetermeer. Hier zal een specifieke groep patienten medicatiegegevens in de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) van Ivido ophalen. Dit doen ze via het Landelijk Schakelpunt (LSP), waarbij het met name gaat om huisartswaarneemgegevens en medicatiegegevens.

LSP is op dit moment bezig het MedMij-label te halen. Ivido ontving het MedMij-label als eerste PGO eerder al dit jaar. Ook is het de bedoeling dat het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer mee gaat doen door de Basisgegevensset Zorg uit te wisselen via het Zorgplatform van ChipSoft.

PROVES programma

De pilot wordt ondersteund door het PROVES programma, waarbij MedMij de patientengroep zal ondersteunen en instrueren. PROVES is een programma dat op verzoek van MedMij de werking van MedMij in de praktijk toetst met Proof of Concepts en gecontroleerde livegangen. Eerder dit jaar vond al een succesvolle pilot plaats met de Reinier Haga Groep en ChipSoft. Ervaringen worden direct openbaar gedeeld, bijvoorbeeld om andere partijen die tegelijkertijd aan de slag zijn te helpen bij de uitrol en implementatie van het stelsel.


Benieuwd naar de pilot in de regio Utrecht? Lees het hele artikel op ICT&Health.