Alles over jouw gezondheid op 1 plek

Jouw zorgverleners slaan informatie over jouw gezondheid en behandelingen op. De huisarts, het ziekenhuis, de apotheek of andere zorgverleners hebben allemaal een eigen dossier. Misschien houd je zelf ook gegevens bij, zoals jouw bloeddruk of gewicht.

Met een PGO kun je al die gegevens over jouw gezondheid op 1 plek kunt verzamelen. PGO is de afkorting van Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Met de PGO van Ivido kies jij zelf met wie je jouw gegevens deelt.

Maak een account aan

Wat kun je met een PGO?

Veilig gegevens ophalen

Met een PGO haal je jouw gegevens veilig op bij verschillende zorginstellingen. Zo heb je alles over jouw gezondheid bij elkaar op 1 plek.

Gegevens delen

Je kunt jouw gegevens delen met jouw zorgverleners of mantelzorger. Zo hoef je jouw verhaal niet telkens opnieuw te vertellen. Je kiest zelf met wie je jouw gegevens deelt.

Contact met je zorgverleners

In PGO Ivido kun je met jouw zorgverleners chatten of videobellen. Jouw zorgverleners kunnen jou ook uitleg over jouw behandeling sturen.

Thuis jouw gezondheid meten

In PGO Ivido kun je thuis metingen of vragenlijsten invullen. Zo hoef je niet altijd naar de praktijk, en weet jouw zorgverlener toch hoe het met je gaat.

Zo maak je een PGO

Je kunt zelf een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) maken bij Ivido. Dat doe je hier. Volg alle stappen in het registratieproces.

Zorg dat je het volgende bij de hand hebt:

Je DigiD inloggegevens
Let op: Je hebt DigiD ID-check nodig. Ga naar digid.nl/inlogmethodes/digid-app voor informatie over het installeren van ID-check.

IRMA
Dit is een app op je telefoon waarmee je kunt bewijzen wie jij bent. Zo ben jij de enige die op jouw PGO kan inloggen. Je kunt deze app gratis downloaden.

Haal je gegevens op

Heb je een PGO gemaakt? Dan kun je jouw gegevens ophalen. Log in op Ivido en klik op ‘Haal jouw gegevens op’.

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is een PGO?

Jij bent de enige die besluit met wie je de informatie in jouw PGO wilt delen. Dit kan een zorgverlener zijn, maar ook een mantelzorger. Ivido hecht veel waarde aan jouw privacy en veiligheid. Lees hier wat we daar aan doen.

PGO’s moeten daarnaast aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in het MedMij stelsel. Voor MedMij is het belangrijk dat zorggebruikers zelf de baas zijn over hun gegevens. Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over MedMij.

Wat is IRMA?

We vinden het belangrijk dat alle Ivido gebruikers zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Om in te loggen op jouw PGO moet je daarom bewijzen wie je bent. Hiervoor gebruikt Ivido de IRMA app. Je installeert deze app op je telefoon. Het vraagt even wat tijd om de IRMA app goed in te stellen, maar daarna hoef je alleen een QR code te scannen om veilig in te loggen op jouw PGO. Je hoeft dus geen wachtwoorden en inlognamen te onthouden voor de PGO.

Meer weten over IRMA? Klik dan hier.

Kom je er niet helemaal uit?

Gebruik de handleidingen op de helpdesk:

Registreren bij Ivido
Hoe kan ik mijn gegevens ophalen?

Je kunt op help.ivido.nl ook terecht met je vragen.