HINQ lanceert website

De innovatieve coöperatie HINQ heeft haar nieuwe website gelanceerd. HINQ ontwikkelt, samen met patiënten en het zorgveld, zorginnovaties en maakt nieuwe of bestaande zorginnovaties schaalbaar.

HINQ projecten

Zorg op de juiste plek

HINQ staat voor Health Innovation Network Quintessence. Een (virtuele) zorginstelling die andere zorginstellingen helpt om samen te werken in zorgnetwerken. Met als doel het mogelijk maken van zinnige, zuinige en excellente zorg op de juiste plek. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen, faciliteren en exploiteren van innovatieve zorgnetwerken en blended care zorgprogramma’s.

Van disabelers naar enabelers in de zorg

De oplossingsrichtingen worden in drie categorieën verdeeld:

  1. Zinnige en zuinige zorg leveren
    Zorg op de juiste plek, regionale samenwerking, op uitkomst gerichte zorgnetwerken en ontschotting in de zorg
  2. Technologische oplossingen stimuleren
    E-health oplossingen en de Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Voor zelfzorg, preventie en het verminderen van de registratielast door gegevensuitwisseling
  3. Zorg contractering
    Lange termijn contractering van zorgnetwerken en uitkomstbekostiging

Projecten en zorgprogramma’s

HINQ ondersteunt en faciliteert haar leden bij het opzetten en uitvoeren van innovatieve netwerkzorg en zorgprogramma’s. Op de website vind je diverse projecten en andere voorbeelden met betrekking tot het creëren van zorgnetwerken, het co-creëren van zorgprogramma’s en het implementeren van zorgtechnologie.

Bijvoorbeeld:

Benieuwd?

Wil je meer weten over HINQ, de projecten en wat deze (virtuele) zorginstelling voor jou kan betekenen? Neem gerust eens een kijkje op de website en/of neem contact op.

Naar HINQ