IRMA authenticatie

Gebruik maken van IRMA

Ivido vindt het belangrijk dat iedereen over zijn eigen gezondheidsgegevens kan beschikken en dat je veilig met je zorgnetwerk kunt communiceren. De PGO geeft haar gebruikers de regie in het veilig beheren en delen van eigen zorggegevens.

Wat is IRMA?

IRMA staat voor I Reveal My Attributes. Dit is een systeem waarmee je kunt bewijzen wie je bent, of welke eigenschappen je hebt. In ons geval gebruiken we IRMA om met geverifieerde gegevens te identificeren.

Zo’n eigenschap van jezelf, zoals BRP gegevens of een AGB/BIG code, noemen we attributen. Deze attributen kun je op je eigen telefoon verzamelen. Vervolgens kun je aan andere websites (zoals Ivido) bewijzen dat je in het bezit bent van dat attribuut. We leggen in de volgende stappen uit wat je moet weten om in te kunnen loggen bij Ivido. Wil je meer lezen over IRMA? Dan verwijzen we je door naar de IRMA website.

IRMA app installeren

1. Installeer de app

IRMA werkt als een kluis voor het veilig opslaan en verzamelen van jouw gegevens. Je kunt de app voor je telefoon downloaden in de App Store of via Google Play.

Download via de APP Store

Ontdek het op Google Play

2. Bevestig je e-mailadres

Tijdens het aanmaken van jouw IRMA account is er een e-mail naar het door jou opgegeven adres verstuurd. Klik op de link in deze mail en verifieer dat jij de eigenaar van dit mailadres bent.

Heb je dit tijdens het aanmaken van jouw IRMA account niet gedaan? Via onderstaande link kan je dit alsnog doen.

E-mailadres bevestigen

3. BRP gegevens ophalen bij de gemeente

In de Basisregistratie Personen (BRP) houdt de overheid persoonsgegevens bij van alle mensen die in Nederland wonen of gewoond hebben. Bijvoorbeeld wanneer je trouwt, een kind krijgt of gaat verhuizen.

Iedere gemeente in Nederland heeft toegang tot de BRP. Laad via onderstaande link de attributen in die de BRP over jou heeft in je IRMA app.

BRP gegevens inladen

Extra stap voor professionals

4. Bevestig je BIG of AGB Code

Ivido vraagt van zorgprofessionals de BIG of AGB code als attribuut. Dit doen we door je identiteitsattributen te verifiëren via de IRMA app. De app raadpleegt vervolgens het BIG-register of het AGB-register of deze code inderdaad bij jou hoort.

Laad de attributen die het BIG-register of AGB-register over je heeft in de IRMA app.

Attributen ophalen via BIG

Attributen ophalen via AGB