Ivido PGO en Chipsoft gekoppeld

Ivido demonstreert op vrijdag 11 januari de Persoonlijke Gezondheidsomgeving bij Reinier de Graaf Groep. De ziekenhuisgroep in de regio Delft en omgeving doet mee met het proeftraject vanuit MedMij, waarin gegevensuitwisseling tussen het HiX zorgplatform van ChipSoft en de Ivido PGO centraal staat.

EPD en Chipsoft

Met het proeftraject wil MedMij de gegevensuitwisseling in de zorg efficiënter laten verlopen. Het ziekenhuis maakt gebruik van het HiX informatiesysteem van ChipSoft. Hiermee beschikken professionals over een ZIS/EPD die altijd up-to-date is. Maar in het EPD staat alleen informatie die de professional zelf invult en waar de patiënt niet altijd van op de hoogte is.

De PGO

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) wordt beheerd door de patiënt. De patiënt kan hier zelf gegevens aan toevoegen en kan de informatie die de zorgverlener heeft klaargezet inzien. Wanneer beide systemen aan elkaar gekoppeld worden kan de informatie bij elkaar worden gebracht. In de PGO komen medische gegevens uit verschillende bronnen samen, om zo één compleet medisch dossier te vormen. Alle gegevens op een centrale plek, altijd up-to-date én toegankelijk voor de patiënt.

Daarnaast kan de gebruiker zelf metingen toevoegen, online met zijn zorgnetwerk communiceren en actief aan zijn gezondheid en vitaliteit werken. Mede dankzij diverse zelfzorgprogramma’s, een Leefstijlcheck en de module Positieve Gezondheid. Online behandelplannen en het e-consult maken online persoonsgerichte zorg mogelijk. Want door zorg op afstand komt de zorg juist dichterbij dan ooit.

Wil je meer weten over de PGO, wat hierin wordt verzameld en hoe waardepatronen inzichtelijk worden gemaakt? Lees dan ook “PGO: veel meer dan alleen gegevensuitwisseling“.

Gegevensuitwisseling in de zorg

Het proeftraject richt zich op de koppeling tussen het zorginformatiesysteem van het ziekenhuis met de Ivido PGO en laat zien hoe dit in de praktijk werkt. Zo kan de patiënt straks vanuit zijn PGO gegevens uit het ziekenhuissysteem opvragen, gewoon thuis vanaf de bank. De patiënt is hierdoor beter op de hoogte en krijgt een goed overzicht van zijn eigen zorgdossier. De koppeling in het proeftraject is opgesteld conform de principes van MedMij, voor een directe en veilige uitwisseling van gegevens.


Naast de Ivido PGO doet ook Quli mee met het proeftraject. Zowel Ivido, Quli als ChipSoft werken samen aan een beter zorgproces.

Foto bij dit artikel is afkomstig van Reinierdegraaf.nl