Terugblik E-healthweek 2019

De derde editie van de E-healthweek zit er weer op. We hebben mooie gesprekken gevoerd en interessante presentaties bijgewoond. Ook gaf Ivido verschillende demonstraties van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving en kwamen onze Ambassadeurs bij elkaar.

Digitale ondersteuning in de zorg

De E-healthweek richt zich op het vergroten van kennis op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Het doel van Ivido was om mensen in contact te brengen met de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en hen de mogelijkheden zelf laten ervaren. Binnen de PGO ligt de focus namelijk op proactief werken aan eigen gezondheid en vitaliteit, worden medische gegevens opgeslagen en worden diverse gezondheids- en zelfmanagementprogramma’s aangeboden.

Zorgprogramma Mijnkind-online

Tijdens de E-healthweek lanceerde Mijnkind-online haar website. Mijnkind-online is een geboortezorgprogramma binnen de Ivido PGO. Met dit programma kunnen zorgverleners en zwangeren veilig communiceren en gegevens uitwisselen. Voor vrouwen die een zwangerschapswens hebben, zwanger zijn of recent zijn bevallen.

Zorgverleners kunnen via Mijnkind.online ook met elkaar communiceren en essentiële medische gegevens tijdig delen. Zo kunnen ze samenwerken en de zwangerschap en geboorte zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Panelavond Ivido Ambassadeurs

Panelavond

Dinsdagavond kwamen de Ivido Ambassadeurs bijeen voor de eerste panelavond. Een mooi opkomst, ondanks code geel en de sneeuw. Tijdens deze avond gaf Ivido een presentatie en demonstratie van de PGO en de toekomstige functionaliteiten. Ook mochten de gebruikers er zelf mee aan de slag. Met als belangrijk punt de dialoog. Want wat vinden onze gebruikers van de PGO? We zijn dankbaar voor alle feedback die we kregen, om zo samen de meest ideale PGO te ontwikkelen.

PPEP4ALL

Demo Ivido PGO en PEPP4ALL

Op donderdag 24 januari werden twee mooie e-health modules gepresenteerd, waaronder PPEP4ALL. De Ivido PGO in combinatie met PEPP4ALL biedt een zelfmanagementprogramma voor mensen die chronisch ziek zijn, hun mantelzorgers en de betrokken professionals.

Medical Dashboard

Op donderdag presenteerden we ook het Medical Dashboard in de Ivido PGO. Het Ivido Medical Dashboard (MD) geeft inzicht en controle over de eigen gezondheid. Zo brengt het MD medische gegevens uit verschillende bronnen bij elkaar.

Alle actuele medische gegevens, zoals bekend bij de specialist, huisarts, apotheek en thuis door de client verzameld, worden in één overzicht getoond. Daarbij worden de lab waarden en biometrische gegevens aan landelijke richtlijnen gekoppeld en kunnen eenvoudige individuele streefwaarden worden ingesteld.

De patient krijgt meer controle en regie over zijn eigen gezondheid. En de zorgverlener krijgt meer inzicht in alle beschikbare (medische) gegevens van de patient.

Pijn en Mobiliteit

Op vrijdag zette Pijn en Mobiliteit haar deuren open. Pijn en Mobiliteit biedt een multidisciplinair zorgprogramma voor mensen met chronische rug- en nekklachten en maakt hierbij gebruik van de PGO. Ivido mocht hier een demonstratie verzorgen.

Een succesvolle E-healthweek

Wij blikken terug op een interessante en succesvolle E-healthweek. Met het vergroten van kennis over en het zelf laten ervaren van de digitale ondersteuning in de zorg. Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving geeft de patiënt de regie over zijn eigen gezondheid en maakt zorg op afstand mogelijk. Met grote voordelen voor zowel de patiënt als de zorgprofessional.

Meer over de PGO

Meer over de PGO en haar functionaliteiten lees je op “PGO, veel meer dan alleen gegevensuitwisseling