Loading...

De Ivido Persoonlijke Gezondheidsomgeving neemt het failliete Persoonlijke GezondheidsDossier van Patient1 over. Gebruikers van het Patient1 PGD zijn inmiddels op de hoogte gebracht over de mogelijke overgang van hun PGD naar de Ivido PGO.

Van PGD naar PGO

De PGO van Ivido sluit heel goed aan op het PGD. “In zowel de PGO als het PGD speelt patient empowerment een belangrijke rol. Maar we faciliteren ook zorgverleners die van onze diensten gebruikmaken, onder meer met het verminderen van de registratielast. Collaborative care is wat ons betreft een sleutelbegrip”, aldus Hans Niendieker, ceo van Ivido.

Meer functionaliteiten

Naast het registreren en beheren van eigen zorggegevens (PGD), kan de client in de Ivido PGO ook terecht voor persoonlijke zelfzorgprogramma’s en ondersteuning. Hiermee gaat Ivido een stap verder dan Patient1. “In samenwerking met zorgprofessionals proactief aan je eigen gezondheid kunnen werken. Dat is hoe we het graag zien”.

Een belangrijk onderdeel in de Ivido PGO is de berichtenfunctie, waarin de gebruiker heel eenvoudig online met zijn eigen zorgnetwerk, artsen en behandelaren kan communiceren.

Ivido maakte onlangs bekend ook de handen ineen te slaan met Kijksluiter, zodat de digitale variant van de bijsluiter aan de medicatielijst in het dossier gekoppeld wordt.

Dossiers overzetten

Klanten, waaronder het Erasmus MC en diverse ggz-instellingen, zijn al geïnformeerd. “Nu is het zaak om alle persoonlijke dossiers over te zetten. Daar zijn we druk mee bezig”. Ivido heeft alle Patient1 gebruikers deze week meer informatie gestuurd over de overgang van het PGD naar de PGO. Er wordt om toestemming gevraagd om de dossiers over te zetten, maar mensen mogen zich ook zelf registreren voor de Ivido PGO. Als gebruikers dit absoluut niet willen dan zullen de dossiers niet meegaan naar de nieuwe PGO.

Faillissement Patient1

Tijdens het faillissement sprak de curator al van een doorstart met behoud van alle medische dossiers, maar daar was nog enige tijd voor nodig. Hans Niendieker geeft aan dat een faillissement nu eenmaal niet zo eenvoudig wordt afgewikkeld. Patient1, dat al sinds 2009 bestond, kon volgens Niendieker niet meer goed meekomen met de recente ontwikkelingen op het gebied van juridische en technische standaarden en eisen op het gebied van privacy en veiligheid. “Wij kunnen dat wel en zo tillen we Patient1 naar een hoger niveau”.

Privacy en veiligheid

Ivido is ontwikkeld op basis van (inter)nationale standaarden en volgt het afsprakenstelsel van Medmij. Identiteit is, vooral in de digitale wereld, een kostbaar bezit. Daarom biedt Ivido binnenkort ook inloggen via IRMA authenticatie aan.


Ook het Qruxxtech platform bracht op 8 november een artikel over deze overname. Het hele artikel lees je op Qruxx.nl.

De Ivido PGO gaat op 21 november officieel van start. Op de homepage kun je je aanmelden voor een mail-alert.