Koppeling PGO/ZNO2019-04-11T16:28:19+00:00

De koppeling van PGO en ZNO

Een PGO voor cliënten, en een ZNO voor professionals

Ivido maakt online behandeling en communicatie tussen cliënt en zorgprofessionals mogelijk. Dit doen we door de PGO van de cliënt aan de ZNO van de zorgprofessional te koppelen. Cliënten werken namelijk vanuit hun eigen Persoonlijke Gezondheidsomgeving en de zorgprofessional registreert een Zorg Netwerk Omgeving. Uit deze ZNO worden onder meer online behandelprogramma’s gestart. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan meer over deze koppeling tussen de PGO en de ZNO in Ivido.

Het registeren van een account

Cliënten registreren zich voor de PGO door via IRMA hun BRP en e-mail attributen op te halen. Zorgverleners doen dat met hun BIG-nummer of AGB-code als zij een account willen aanmaken voor de ZNO. Mocht de zorgverlener ook een PGO account willen aanmaken dan kan dat gemakkelijk door attributen vanuit het BRP en een ander e-mailadres dan gebruikt is voor het ZNO op te halen.

De PGO

Cliënten werken vanuit hun eigen PGO, waarin ze persoonlijke en medische gegevens kunnen opslaan, bewaren en beheren. Maar waarin, aan de hand van diverse zorgprogramma’s, ook proactief aan eigen gezondheid en vitaliteit gewerkt wordt. Het Gezondheidsdossier van de PGO kan gevuld worden met aandoeningen, allergieën, operaties en medicatie. Daarnaast is het mogelijk om de PGO aan te vullen met biometrische gegevens en eigen meetwaarden, bijvoorbeeld vanuit een stappenteller of een glucosemeter. PGO-gebruikers bepalen zelf of en met wie ze hun dossier delen. Voor het online communiceren met het zorgnetwerk, maar ook voor een online behandelprogramma waarin men nauw samenwerkt met de zorgprofessional(s). Zo blijf je altijd op de hoogte van je eigen behandelproces. En kun je jouw vragen stellen of zorgen uitspreken zonder op een consult te hoeven wachten.

De ZNO

De zorgprofessional werkt vanuit de Zorg Netwerk Omgeving. Vanuit deze ZNO kan de zorgprofessional behandelprogramma’s opzetten en toegevoegd worden aan de PGO van de cliënt. Zodra de cliënt hier toestemming voor heeft gegeven kan de zorgprofessional meekijken in het online dossier die de cliënt heeft gevuld. Zo heeft de zorgprofessional direct het meest recente overzicht van de belangrijke medische gegevens die vanuit verschillende bronnen samenkomen op één centrale plek, de PGO.

Binnen het online behandelprogramma werken cliënt en zorgprofessional nauw samen. Hoe gaat de behandeling? Slaat de medicatie aan? Zijn er problemen? Al deze gegevens zijn 24/7 inzichtelijk. De zorgprofessional kan vragenlijsten klaarzetten, maar ook verslagen of andere belangrijke gegevens toevoegen. Zo komt de cliënt altijd goed voorbereid op consult, zijn de belangrijke gegevens vooraf al beschikbaar voor de zorgprofessional en staat het consult in het teken van de behandeling in plaats van het verzamelen van informatie.

Binnen de PGO en ZNO worden gegevens online op een veilige en eenduidige manier uitgewisseld. En zijn er meerdere zorgprofessionals aan dit specifieke behandelprogramma gekoppeld? Dan kan men elkaars verslagen lezen om op de hoogte te blijven van de stappen die de cliënt maakt. Door gebruik te maken van de berichtenmodule wordt er online gecommuniceerd met de cliënt, maar ook tussen de professionals onderling. Bijvoorbeeld voor tussentijds overleg, het aanpassen van medicatie of ingrijpen in het behandelproces op het moment dat dit nodig is.