PEPP4ALL2019-04-11T16:44:19+00:00

PEPP4ALL

Leren omgaan met een chronische aandoening

Meer dan een kwart van de mensen in Nederland heeft een chronische aandoening. En de verwachting is dat dit de komende jaren zal toenemen. Juist voor deze mensen en hun partner is het belangrijk om een actieve rol te nemen bij het omgaan met de chronische aandoening en de impact op het dagelijks leven.

Wat is PEPP4ALL

PEPP4ALL is het Patiënt en Partner Educatie Programma voor alle chronisch zieken. Een zelfmanagement programma als aanvulling op de medische behandeling. PEPP4ALL biedt handvatten voor de patiënt en zijn/haar partner voor het omgaan met de psychische en psychosociale gevolgen van de ziekte. Om op deze manier hun kwaliteit van leven positief te beïnvloeden. Hierbij legt PEPP4ALL de focus op mogelijkheden en niet op de beperkingen. Maar ook de acceptatie en zelfredzaamheid staan in dit programma centraal.

Het programma bestaat uit diverse sessies met elk een eigen thema. Acceptatie is vaak erg lastig en daarom is het leren omgaan met de ziekte zo belangrijk. Het programma geeft steun in wat je moet en kunt doen om het leven weer aangenaam te maken.

PEPP4ALL en de PGO

Het programma PEPP4ALL wordt geïmplementeerd in de Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Ivido. Dat betekent dat je via je PGO kunt deelnemen aan dit e-Health programma. Ook kun je jouw zorgverleners, mantelzorgers en/of partner hieraan koppelen. En via de PGO zijn jouw persoonsgegevens optimaal beveiligd. De ideale basis om online te starten, gewoon thuis vanaf de bank.

NeLL Compatible

Het PEPP4ALL programma heeft als eerste e-Health tool de NeLL Compatible status gekregen. Het National e-Health Living Lab (NeLL) waardeert hiermee de gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en effectiviteit van de tool. Het NeLL team bestaat uit een team van PhD’s en postdocs, werkzaam in het LUMC. Het team is enthousiast over de inhoud en de aanpak van PEPP4ALL.

Bekijk persbericht

Leren omgaan met een chronische aandoening

Benieuwd naar het PEPP4ALL programma? Binnenkort is dit e-Health programma voor iedereen beschikbaar. Hou onze site in de gaten of volg de nieuwsberichten op Facebook, Linkedin of Twitter.