Ivido en geboortezorg in demo Interoperabiliteit

MedicalPHIT en IHE Nederland organiseren een interoperabiliteit demonstratie tijdens de Zorg & ICT Beurs. Centraal staat de showcase geboortezorg over landelijke beeld- en dossierbeschikbaarheid voor zorgprofessionals en zwangeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving.

Gegevensuitwisseling binnen de (geboorte)zorg

Zorgverleners willen onderling informatie delen, maar ook met de client. Deze demonstratie toont hoe medische beelden, verslagen en een zwangerschapsdossier eenvoudig te delen zijn voor zowel de client als de zorgverlener. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving Ivido (PGO) en het geboortezorgprogramma MijnKind.online.

Ivido PGO en Mijnkind.online

MijnKind.online is een geboortezorgmodule binnen de Ivido PGO waarin de zwangere haar eigen zorggegevens bij kan houden en kan delen met haar zorgprofessionals. Binnen de module kunnen zowel de partner, verloskundige, gynaecoloog en kraamverzorgende meekijken en actief participeren. Zo worden medische verslagen en beelden gedeeld (bijvoorbeeld echofoto’s of lab uitslagen), maar ook bloeddruk, gewicht en andere gegevens die rondom de zwangerschap belangrijk zijn.

Interoperabiliteit tussen systemen

De demonstratie laat onder meer zien wat mogelijk is wanneer IT-systemen door middel van standaarden beter gekoppeld worden. Zo kunnen zorginstellingen die gebruikmaken van verschillende IT-systemen gemakkelijk beelden en documenten uitwisselen. In de showcase wordt gebruik gemaakt van internationale standaarden (IHE) om de systemen eenvoudiger te koppelen.

Showcase bijwonen

Ben je benieuwd naar de showcase? We nodigen je graag uit om hierbij aanwezig te zijn. De demonstratie duurt een klein half uur en wordt georganiseerd door IHE Nederland en MedicalPHIT. Je kunt op alle beursdagen bij ons terecht voor een demonstratie. Dit kan om 10.30 uur, 12.30 uur of 14.30 uur bij standnummer 10.A006