PGO Experience tijdens E-healthweek

Van 21 tot en met 26 januari wordt de derde editie van de e-healthweek gehouden. Een campagne voor het vergroten van kennis op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Ivido laat tijdens de e-healthweek de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) zien.

Ervaar de PGO zelf

Ivido wil tijdens de e-healthweek mensen in contact brengen met de Persoonlijke Gezondheidsomgeving en hen de mogelijkheden zelf laten ervaren. De PGO is een online medisch dossier, waarbij de focus ligt op proactief werken aan eigen vitaliteit en gezondheid. Binnen de Ivido PGO kunnen medische gegevens worden opgeslagen en beheerd, maar worden ook diverse gezondheids- en zelfmanagementprogramma’s aangeboden.

Zorg op afstand brengt zorg dichtbij

Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving maakt zorg op afstand mogelijk en geeft de patiënt de regie over zijn eigen gezondheid. Patiënt en zorgverlener werken binnen de digitale omgeving nauw samen waardoor online persoonsgerichte zorg mogelijk wordt.

Consult vanuit je eigen huis

Door zorg op afstand hoeft de patiënt niet voor iedere vraag op consult te komen. De zorgvraag kan namelijk online via de PGO aan de arts worden gesteld, wanneer het de patiënt het beste uitkomt. Bijvoorbeeld ’s avonds vanaf de bank. Ook een groot voordeel voor de arts, omdat dit veel tijdswinst oplevert. Tijd die bijvoorbeeld aan complexe of spoedpatiënten kan worden besteed.

Zorgverlener kan patiënt beter monitoren

Een ander groot voordeel van de PGO is dat de arts de patiënt makkelijker in de gaten kan houden. Niet een keer in de zoveel tijd op het consult, maar iedere dag of iedere week via het online dossier. Hierdoor ziet de arts sneller of de medicatie aanslaat of dat er een wijziging plaats moet vinden. En volgt de patiënt het zorgprogramma en dus de behandeling zoals was afgesproken? Via de berichtenfunctie wordt ook hierover gecommuniceerd. Is al deze informatie bekend voor het consult? Dan kan het consult besteed worden aan de dingen die er echt toe doen.