Veelgestelde vragen (FAQ)2019-06-18T14:53:08+00:00

Veelgestelde vragen

Hier vind je de veelgestelde vragen met betrekking tot de Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Ivido. Heb je een vraag die hier niet bij staat, waar je meer over wilt weten of wil je graag persoonlijke hulp? Neem dan contact met ons op via info@ivido.nl. Je kunt ook contact opnemen via onze live chat.

Om jouw Persoonlijke Gezondheidsomgeving te kunnen starten heb je een account nodig. Registreren op Ivido werkt heel eenvoudig. Je klikt hiervoor op de knop registreren. Deze vind je op de homepage, maar ook linksboven in het scherm.

Volg de stappen in beeld en rond je registratie af. Jouw account is nu aangemaakt.

Registreren op Ivido is een veilig proces waarbij jouw privacy volledig gewaarborgd wordt. Hiervoor maken wij onder andere gebruik van IRMA authenticatie. Met IRMA kun je heel eenvoudig online bewijzen wie je bent.

De Ivido PGO gebruikt IRMA om te bewijzen dat je een AGB code op jouw naam hebt staan, dit noemen we ook wel een attribuut. Om je attributen te kunnen verzamelen en veilig op te slaan heb je een app nodig die als kluis werkt. Het downloaden en installeren van de IRMA app is een vereiste om je te kunnen registreren. Niet alleen is hiermee je privacy gewaarborgd, maar ook hoef je geen gebruikersnaam of wachtwoord meer te onthouden. Welke ook nog eens fraudegevoelig zijn.

Na het installeren van IRMA scan je tijdens het inloggen alleen een QR code op je telefoon. Hiermee krijg je direct toegang tot jouw PGO. Het is dus niet alleen heel erg veilig, maar het werkt ook nog eens eenvoudig. Mocht je toch nog vragen hebben dan helpen we je natuurlijk graag.

De IRMA app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Na het downloaden wordt er gevraagd je te registreren met je e-mailadres. Hiermee kun je de app in een later stadium op slot zetten. Een extra beveiliging voor wanneer je telefoon gestolen wordt.

Na het installeren van de app is het tijd om deze in te richten. Om te bewijzen wie je zegt dat je bent moet IRMA jouw identiteitsattributen verzamelen. Bijvoorbeeld een AGB code of een BIG code voor artsen. Je kunt de app vullen met verschillende persoonlijke attributen die jij belangrijk vindt. Hiermee heb je een persoonlijk en flexibel paspoort op je telefoon, waaruit je sommige dingen wel en andere dingen niet laat zien. Afhankelijk van de situatie. Ook kun je met deze attributen op je telefoon een digitale handtekening zetten.

Na het downloaden en invullen van de IRMA app kun je aan de slag. Het proces dat we hier omschrijven is eenmalig. Je kunt vervolgens eenvoudig en veilig inloggen door simpelweg een QR code te scannen. Bij de Ivido PGO, maar ook bij andere websites.

Meer over IRMA en het downloaden van de app lees je op pagina ‘IRMA authenticatie’.

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Ivido is op alle devices te gebruiken. Denk hierbij aan de computer, laptop, tablet en smartphone. Zo heb je jouw zorggegevens altijd bij de hand. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding, waar ook ter wereld.

Ja, de Persoonlijke Gezondheidsomgeving is overal ter wereld te gebruiken. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een device waar je de PGO op kunt openen. Dit kan op praktisch iedere device, bijvoorbeeld een computer, laptop, tablet of smartphone.

Ivido hecht veel waarde aan jouw veiligheid en privacy. De PGO is gebaseerd op (inter)nationale standaarden. Zo maken we het mogelijk om veilig en eenduidig gegevens vast te leggen en uit te wisselen.

We volgen het afsprakenstelsel van MedMij en maken gebruik van de zorginformatiebouwstenen van Nictiz. Ook bieden we inloggen en registreren via IRMA authenticatie aan.

Meer weten over hoe we dit regelen? Kijk dan op de pagina over privacy en veiligheid.