Heb je van IPH informatie gehad dat je jouw oude vragenlijsten in de omgeving van Ivido kunt terugkijken? Klik dan op 'Naar Ivido omgeving' en maak een account aan of log in als je al een account hebt. Meer uitleg nodig? Bekijk dan hier meer informatie.

IPH – Positieve Gezondheid

In Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom wordt aan mensen gevraagd wat zij zelf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan. Steeds meer zorgprofessionals zien Positieve Gezondheid als onderdeel van de behandeling van hun patiënt.

Breng je eigen gezondheid in kaart (iPH)

Zet jezelf centraal en breng in kaart hoe jij jouw eigen gezondheid ervaart. Dat kan dankzij het Institute for Positive Health (iPH), de motor achter de beweging Positieve Gezondheid. Ivido is trusted partner van het Insitute for Positive Health.

Wat is Positieve Gezondheid?

Positieve Gezondheid geeft een bredere kijk op gezondheid, waarbij het accent op jou ligt en niet op jouw aandoening of ziekte. Gezondheid reikt namelijk verder dan alleen het zorgsysteem en gaat over meerdere aspecten van het leven. Positieve Gezondheid is kortgezegd de uitwerking in 6 dimensies van de nieuwe definitie van gezondheid.

pg july2023

Het spinnenweb: 6 dimensies

Zo draag je met Positieve Gezondheid bij aan het vermogen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. De 6 dimensies worden middels een spinnenweb in kaart gebracht. Het web laat zien hoe jij je eigen gezondheid ervaart, hoe tevreden of gelukkig je bent. Of misschien ben je juist wel eenzaam.

Voer een ander gesprek, waarbij jij centraal staat

Met de uitkomsten van het spinnenweb en Positieve Gezondheid kun je met familieleden, vrienden en (zorg)professionals een heel ander gesprek voeren. Wat is echt belangrijk voor jou en wat zou je willen veranderen?

Breng je positieve gezondheid in kaart en maak persoonsgerichte zorg mogelijk.

Positieve Gezondheid kiest andere invalshoek

Met het begrip en de tool Positieve Gezondheid wordt een brug geslagen tussen zorg en welzijn, waardoor oplossingen niet langer als vanzelfsprekend en uitsluitend in het medische circuit worden gezocht. De uitkomsten van het spinnenweb en Positieve Gezondheid bieden meer mogelijkheden waarmee mensen een veerkrachtig leven kunnen leiden.

Zorgprofessionals kunnen hiermee bijvoorbeeld:

  • Persoonsgerichte zorg aanbieden
  • De regie bij jou laten, zodat je eigen beslissingen kunt nemen
  • Jou in contact brengen met je kracht in plaats van met je “zwakte”

Breng nu jouw eigen gezondheid in kaart!

De Ivido PGO maakt gebruik van Positieve Gezondheid. Hoe ziet jouw spinnenweb er op dit moment uit? Ga naar je Persoonlijke Gezondheidsomgeving en start direct jouw Positieve Gezondheid in 6 dimensies.
Registreer