Alle informatie over PGO Ivido

De afkorting PGO staat voor 'Persoonlijke Gezondheidsomgeving'.
In een PGO kun je inzicht krijgen in jouw gegevens over je gezondheid en deze zelf bijhouden.
Lees hieronder wat precies met Ivido kunt doen.

Screenshot van PGO applicatie

Gegevens ophalen en bekijken

Jouw medische informatie, onderzoeksuitslagen en informatie over behandelingen die jouw zorgverleners over jou hebben kun je digitaal ophalen in je PGO. Zo kun je bijvoorbeeld rustig teruglezen wat er besproken is tijdens een afspraak, of uitslagen bekijken.

Metingen en medicijngebruik bijhouden

Metingen en medicijn gegevens kun je ophalen bij zorgorganisaties, maar je kunt ze ook zelf invoeren. Zo krijg je één overzicht van alle metingen en medicijnen. Voorbeelden van metingen zijn: bloeddruk, bloedsuiker of gewicht.

Inzicht in andere onderdelen van je gezondheid

Gezondheid is meer dan alleen een aandoening of ziekte. Bijvoorbeeld: hoeveel energie heb je? Heb je wel genoeg energie om alles te kunnen doen wat je wilt?
Met apps in Ivido zoals 'Positieve Gezondheid' en 'Personal Battery' krijg je breder zicht op jouw gezondheid, wat jij belangrijk vindt en wat je zou willen verbeteren.

Gebruik Ivido op verschillende apparaten

Ivido kun je gebruiken op een computer, laptop, tablet en smartphone met internetverbinding. Op een tablet of smartphone kun je ook de Ivido app downloaden vanuit je Playstore of Appstore.

illu 6

Applicaties in je PGO

In de PGO van Ivido zijn diverse applicaties beschikbaar om gezond te worden of te blijven. Wanneer je je registreert kun je PGO Ivido een aantal applicaties al direct gebruiken. Voor sommige applicaties is het nodig dat jouw zorgverlener jou uitnodigt.

logo iph

IPH – Positieve Gezondheid

logo personal battery

Personal Battery

home

Thuis jouw gezondheid meten

lungs

COPD

Alles over jouw gezondheid op 1 plek

Jouw zorgverleners slaan informatie over jouw gezondheid en behandelingen op. De huisarts, het ziekenhuis, de apotheek of andere zorgverleners hebben allemaal een eigen dossier.

Registreer

Meest gestelde vragen over PGO Ivido

Met Ivido haal je zelf gegevens op bij jouw zorgverleners via het MedMij netwerk. Je kiest dus zelf welke gegevens je ophaalt en in Ivido zet.

Wil je meer weten over hoe dit mogelijk gemaakt wordt? Lees dat op deze website: https://medmij.nl/zorggebruikers/

Ivido hecht veel waarde aan jouw veiligheid en privacy. Om te zorgen dat jouw account goed beveiligd is gebruiken we twee-factor-authenticatie.

En als PGO moet Ivido aan strikte regels voldoen om gegevens te mogen ophalen en opslaan.
Deze regels zijn opgesteld in opdracht van de overheid door stichting MedMij. MedMij controleert ook wie zich aan de regels houdt.

Meer informatie hierover vind je hier: https://help.ivido.nl/nl/articles/6726510-zijn-mijn-gegevens-veilig-bij-ivido

Deze type organisaties bieden hun gegevens aan om op te halen in PGO’s.
– Huisartsen
– Ziekenhuizen
– GGZ Instellingen
– Verpleging, verzorging en thuiszorg organisaties

En steeds meer type organisaties zullen straks hun gegevens beschikbaar stellen.
Bijvoorbeeld verloskundige praktijken.

Ivido is niet verplicht. Je kunt zelf kiezen of je een account wilt aanmaken.
Heb je een account? Je kunt op elk moment jouw account opzeggen en al jouw gegevens verwijderen.

In een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kun je alle gegevens over jouw gezondheid op één plek inzien. Dus bijvoorbeeld ook de gegevens van het ziekenhuis of de VVT-instelling. Zo krijg jij meer grip op hun gezondheid, en kun jij dit ook weer delen met andere zorgverleners, zoals de huisarts.

Met Ivido kun je naast al jouw gezondheid gegevens op een plek inzien ook jouw eigen gezondheid bijhouden. Zo kun je zelfmetingen bijhouden en met verschillende apps een bredere kijk krijgen op jouw gezondheid. Bijvoorbeeld door bij te houden hoeveel energie je hebt.

Als jij een account aanmaakt in Ivido krijg je vrijblijvend toegang tot jouw Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Deze is nog leeg maar hier kun je zelf gegevens aan toevoegen en je kunt gegevens ophalen bij zorgorganisaties.

Jouw gegevens veilig in PGO Ivido

Ivido heeft verschillende veiligheidslabels en certificaten. Wij vinden het belangrijk om aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen om te borgen dat al jouw gegevens zo veilig mogelijk worden uitgewisseld en jouw privacy is beschermd.

Aangeboden door:
Ministerie van VWS
medmij

Voorwaarden van MedMij

Een PGO moet voldoen aan de eisen van de stichting MedMij. Medmij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gegevens tussen jou en jouw zorgverleners.

Meer over MedMij
pd logo

Stichting Privacy by Design

Ivido werkt samen met de Stichting Privacy by Design voor veilige toegang tot de PGO. De stichting heeft een app voor je smartphone ontwikkeld, die YIVI heet. Met YIVI maak je een digitaal paspoort aan voor veilige toegang.

Meer over YIVI
nen certificaatiso certificaat

NEN-ISO certificaat

Ivido voldoet aan de eisen conform de wetgeving AVG. Hiervoor zijn we NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd. Dit laat zien dat we veilig en verantwoord omgaan met privacygevoelige gegevens. Met als doel het handhaven van de vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Meer over NEN-ISO

Wil je meer weten of heb je nog vragen?

Wij staan je graag te woord! Neem contact op met onze helpdesk.

Neem contact op