Alle informatie over Ivido

In Ivido kun je van verschillende soorten organisaties jouw medische gegevens digitaal ophalen en bekijken.
Dit is anders dan een portaal van je huisarts waar je alleen huisartsgegevens kunt inzien. En in het portaal van jouw ziekenhuis zie je alleen gegevens van dat ziekenhuis.
In Ivido kun je al die gegevens samen zien.

Screenshot van PGO applicatie

Jouw gegevens in Ivido

Je begint met een leeg account en je kunt kiezen welke gegevens je er in wilt zetten.
Je kunt zelf gegevens toevoegen zoals metingen en medicijngebruik, of je haalt digitaal je gegevens op. Je geeft dan toestemming aan het computersysteem van een zorgorganisatie om jouw medische gegevens met Ivido te delen.
Maak een account
woman pc blue:pink
Of download de Ivido app voor makkelijke toegang tot jouw medische gegevens.
ios appstore download
google play badge min

Aan de slag met gezondheid apps

Gezondheid is meer dan wel of niet ziek zijn. Met verschillende gezondheids apps binnen Ivido kijk je op een andere manier naar gezondheid en wat jij daarin belangrijk vindt. Wanneer je een account hebt, kun je een aantal apps al direct gebruiken. Voor sommige apps is het nodig dat jouw zorgverlener je uitnodigt.
Naar alle applicaties
image for apps

Veiligheid van jouw gegevens

We zorgen op verschillende manieren dat al jouw gegevens veilig zijn:
security image

  • Stichting MedMij heeft in opdracht van de overheid strikte regels opgesteld waaraan Ivido en zorgorganisaties moeten voldoen om gegevens veilig te mogen uitwisselen. MedMij controleert jaarlijks wie zich aan de regels houdt.
  • Je gebruikt je DigiD om medische gegevens op te halen. Zo weten wij en het systeem van de zorgorganisatie zeker dat jij het bent.
  • Het gebruik van twee-factor-authenticatie is verplicht om in te loggen bij Ivido.
  • Jouw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen zonder jouw toestemming.
  • Ivido voldoet aan de eisen conform de wetgeving AVG. Hiervoor zijn we NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd. Dit laat zien dat we veilig en verantwoord omgaan met privacygevoelige gegevens. Met als doel het handhaven van de vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Meer informatie

Het opvragen en delen van gegevens wordt via een uitwisselingssysteem gedaan. Dit is opgezet door Stichting MedMij.

Wat kan ik nog meer doen in Ivido?

Metingen bijhouden

Je kunt deze metingen bijhouden: Bloeddruk, Bloedsuiker, Gewicht, BMI, Lengte, Temperatuur, Cholesterol, Hartslag, Zuurstof in bloed, Ademhaling, Slaapduur, Tijd in bed en Taille omtrek.

Medicijngebruik bijhouden

Medicijngebruik bijhouden, en belangrijke informatie over jouw medicijnen via makkelijke video’s bekijken.

Inzicht in andere onderdelen van je gezondheid

Gezondheid is meer dan alleen een aandoening of ziekte. Met de vragenlijst van Positieve Gezondheid kun je breder naar jouw gezondheid kijken. Wat is belangrijk in jouw leven? Geniet je van het leven? Voel je je vrolijk?

illu 6

Applicaties in je PGO

In de PGO van Ivido zijn diverse applicaties beschikbaar om gezond te worden of te blijven. Wanneer je je registreert kun je PGO Ivido een aantal applicaties al direct gebruiken. Voor sommige applicaties is het nodig dat jouw zorgverlener jou uitnodigt.

hup logo 2

Hup! Leefstijl voor jongeren

logo iph

IPH – Positieve Gezondheid

logo personal battery

Personal Battery

home

Thuis jouw gezondheid meten

Alles over jouw gezondheid op 1 plek

Jouw zorgverleners slaan informatie over jouw gezondheid en behandelingen op. De huisarts, het ziekenhuis, de apotheek of andere zorgverleners hebben allemaal een eigen dossier.

Registreer

Meest gestelde vragen over de PGO van Ivido

Ivido is niet verplicht. Je kunt zelf kiezen of je een account wilt aanmaken.
Heb je een account? Je kunt op elk moment jouw account opzeggen en al jouw gegevens verwijderen.

Als jij een account aanmaakt in Ivido krijg je vrijblijvend toegang tot jouw Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Deze is nog leeg maar hier kun je zelf gegevens aan toevoegen en je kunt gegevens ophalen bij zorgorganisaties.

Met Ivido haal je zelf gegevens op bij jouw zorgverleners via het MedMij netwerk. Je kiest dus zelf welke gegevens je ophaalt en in Ivido zet.

Wil je meer weten over hoe dit mogelijk gemaakt wordt? Lees dat op deze website: https://medmij.nl/zorggebruikers/

De overheid wilt dat alle Nederlandse burgers inzicht kunnen krijgen in hun eigen medische gegevens, en geeft daarom subsidie aan PGO’s om de PGO te ontwikkelen en onderhouden. Hierdoor kunnen wij het gebruik van Ivido gratis maken.

Deze type organisaties bieden hun gegevens aan om op te halen in PGO’s.
– Huisartsen
– Ziekenhuizen
– GGZ Instellingen
– Verpleging, verzorging en thuiszorg organisaties

En steeds meer type organisaties zullen straks hun gegevens beschikbaar stellen.
Bijvoorbeeld verloskundige praktijken.

Ivido hecht veel waarde aan jouw veiligheid en privacy. Om te zorgen dat jouw account goed beveiligd is gebruiken we twee-factor-authenticatie.

En als PGO moet Ivido aan strikte regels voldoen om gegevens te mogen ophalen en opslaan.
Deze regels zijn opgesteld in opdracht van de overheid door stichting MedMij. MedMij controleert ook wie zich aan de regels houdt.

Meer informatie hierover vind je hier: https://help.ivido.nl/nl/articles/83713-zijn-mijn-gegevens-veilig-bij-ivido

Met Ivido kun je naast al jouw gezondheid gegevens op één plek inzien ook jouw eigen gezondheid bijhouden. Zo kun je zelfmetingen bijhouden en met verschillende apps een bredere kijk krijgen op jouw gezondheid. Bijvoorbeeld door bij te houden hoeveel energie je hebt.

In een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) kun je alle gegevens over jouw gezondheid op één plek inzien. Dus bijvoorbeeld de gegevens van het ziekenhuis of de VVT-instelling. Zo krijg jij meer grip op jouw gezondheid, en kun jij dit ook weer delen met andere zorgverleners, zoals de huisarts.

Jouw gegevens veilig in PGO Ivido

Ivido heeft verschillende veiligheidslabels en certificaten. Wij vinden het belangrijk om aan de hoogste veiligheidseisen te voldoen om te borgen dat al jouw gegevens zo veilig mogelijk worden uitgewisseld en jouw privacy is beschermd.

Aangeboden door:
Ministerie van VWS
medmij

Voorwaarden van MedMij

Een PGO moet voldoen aan de eisen van de stichting MedMij. Medmij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gegevens tussen jou en jouw zorgverleners.

Meer over MedMij
pd logo

Stichting Privacy by Design

Ivido werkt samen met de Stichting Privacy by Design voor veilige toegang tot de PGO. De stichting heeft een app voor je smartphone ontwikkeld, die YIVI heet. Met YIVI maak je een digitaal paspoort aan voor veilige toegang.

Meer over YIVI
nen certificaatiso certificaat

NEN-ISO certificaat

Ivido voldoet aan de eisen conform de wetgeving AVG. Hiervoor zijn we NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd. Dit laat zien dat we veilig en verantwoord omgaan met privacygevoelige gegevens. Met als doel het handhaven van de vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Meer over NEN-ISO

Wil je meer weten of heb je nog vragen?

Wij staan je graag te woord! Neem contact op met onze helpdesk.

Neem contact op