Applicaties

In de PGO van Ivido zijn diverse applicaties beschikbaar om gezond te worden of te blijven. Of je nu regelmatig een zorgverlener bezoekt of deze bezoeken juist wilt voorkomen. Voor iedere fase in jouw leven zijn er applicaties. Wanneer je je registreert kun je PGO Ivido een aantal applicaties al direct gebruiken. Voor sommige applicaties heb je echter een behandelrelatie nodig met jouw zorgverlener. Bekijk op deze pagina welke applicaties er allemaal zijn.

Behandelplan
  • Met behandelplan (Samen met een zorgverlener)
  • Zonder behandelplan (Zelf regelen)

Hup! Leefstijl voor jongeren

Leer meer over de factoren die invloed hebben op je leefstijl en ga zelf aan de slag om in kleine stappen je leefstijl te veranderen.

IPH – Positieve Gezondheid

In Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom wordt aan mensen gevraagd wat zij zelf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan. Steeds meer zorgprofessionals zien Positieve Gezondheid als onderdeel van de behandeling van hun patiënt.

Personal Battery

Voor iedereen die stress klachten aan wil pakken of wil voorkomen. Bijvoorbeeld met een betere balans in privé en/of bij het werk. De Personal Battery geeft inzicht waar je blij van wordt en juist niet en helpt je doelen te stellen voor een stressvrije dag.

Thuis jouw gezondheid meten

In de PGO van Ivido kun je jouw medische gegevens opvragen als je in het ziekenhuis of bij de huisarts bent geweest. Je kan ook zelf gegevens toevoegen, om bijvoorbeeld je gewicht of je bloeddruk te meten. In de PGO kan je deze gegevens eenvoudig met jouw zorgverlener delen.

COPD

Voor patiënten met COPD is genezing niet mogelijk. Hoe leer je met deze ziekte leven? In deze applicatie kan het team van zorgverleners helpen om longaanvallen en opnames in het ziekenhuis te voorkomen. Een deel van de bezoeken aan jouw zorgverleners wordt door thuismetingen vervangen.

Huidaandoeningen

Een huidaandoening zoals Urticaria, Psoriasis of Eczeem is vervelend en bijna altijd zichtbaar. In deze applicatie kan je online gegevens met jouw zorgverleners uitwisselen zoals foto’s, medicatie en thuismetingen. Jouw zorgverlener kan zo het herstel van de huidaandoening volgen.

Hart- en vaatziektes

Patiënten met hart- en vaatziekten hebben veel contact met verschillende zorgverleners. Binnen deze applicatie kan de patiënt bepaalde metingen thuis doen en testuitslagen online doorgeven. Denk hierbij aan bloeddruk of gewicht. Indien noodzakelijk kan de zorgprofessional direct reageren.

Bipolaire stoornis

Voor een persoon met een bipolaire stoornis is het voorkomen van manische en depressieve periodes belangrijk. In deze applicatie krijg je toegang tot een stemmingsmeter en je kan persoonlijke notities toevoegen. Deze gegevens kan je delen met een team van relevante zorgverleners.

MijnKind.Online

De aanstaande moeder moeder krijgt online toegang en inzicht in haar persoonlijk gezondheidsprogramma, dat is samengesteld met de eigen verloskundige, gynaecoloog en kraamverzorgende. Je kan zo met jouw zorgverleners communiceren en essentiële gegevens delen.

mijnpijnprogramma.online

Bij chronische pijn heb je langer dan drie maanden last. In deze applicatie doorloop je een behandelproces met verschillende zelfzorg- en pijnmodules, met toegang tot je eigen medische gegevens en medicatie. Je kan online eenvoudig en veilig met jouw zorgverleners overleggen.

Registreer en probeer alle applicaties zonder behandelplan!

Wanneer je je registreert, kun je alle applicaties gebruiken waarbij geen behandelplan door een arts is nodig is.

Registreer
logo europese unie 150x150
Samenwerken aan een veilig en duurzaam onderzoeks- en AI-platform op basis van FAIR principles in de gezondheidszorg

Voor OpenPlanet werkt Ivido samen met HINQ, OnePlanet Research Center, Orikami, JoinData en SIDN aan standaardisatie van zorginformatie. Met een combinatie van online producten werken we aan het mogelijk maken van een FAIR datastation dat kan worden ingezet voor onderzoek en ontwikkeling van AI algoritmes.

De medische data vindt haar oorsprong in de verschillende bronsystemen in de zorg (EPD/XIS) en deze wordt door Ivido en HINQ vertaald naar interoperabele informatie-uitwisselingen in de zorg. Deze medische data worden ook ontsloten naar PGO’s, waaronder Ivido. Gezondheidsdata uit Ivido kan ook gecombineerd worden met de medische data en in gezamenlijkheid worden ontsloten naar een FAIR datastation waarin data AVG-proof en zeer veilig kan worden hergebruikt voor het OpenPlanet platform voor onderzoek en ontwikkeling van AI algoritmes.

Dit ecosysteem kan worden ingezet in tal van use cases, waaronder de use cases voor chronische stress, kwetsbare zwangeren en long covid patiënten. We zullen gedurende het traject nog veel meer use cases ontwikkelen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Europese Unie op de COVID-19-pandemie.

op oostmetondertitel en eu logo rgb 2014 11 nieuw klein d04
Samenwerking voor (mentaal) welzijn

INnovaties voor Gedrag en Gezondheid in Gelderland

In INGE3 werkt Ivido samen met OnePlanet Research Center en Noldus aan oplossingen voor (mentaal) welzijn. Met een combinatie van online producten werken we aan het mogelijk maken van zorg op afstand en het voorkomen van ziekte.

Binnen het project ontwikkelen we tools die met elkaar samenhangen: een wearable, een data platform en een dashboard. Hiermee kunnen risico’s vroegtijdig worden gesignaleerd en kunnen we leefstijl- en gedrag interventies aanbieden op individueel niveau.

Met de data die voortkomt uit de tools, ontstaat inzicht in risicofactoren, de effectiviteit van gedragsinterventies en het optimaliseren van (mentaal) welzijn. De data wordt gedeeld met burgers of specifieke (risico-)groepen, zorgprofessionals en onderzoekers.

Ivido, OnePlanet Research Center en Noldus krijgen voor dit project een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Lees hier meer over het project Innovaties voor Gedrag en Gezondheid in Gelderland.

ce logo
Metingen

Onze programma’s voor chronische patiënten maken gebruik van medisch hulpmiddel Metingen. Patiënten kunnen hiermee thuis metingen doen en zelf de resultaten toevoegen aan hun PGO.Medisch Hulpmiddel

  • Medical monitoring is software als een medisch hulpmiddel.
  • Medical monitoring is ontwikkeld in Nederland door fabrikant Ivido B.V.
  • Medical monitoring beschikt over het CE-keurmerk Klasse I
  • U werkt met versie: 2020061502.07 Productiedatum: 01-09-2020