Geboortezorg

Een zo goed en gezond mogelijke start voor (aanstaande) moeders, partners en kind. Binnen de Ivido PGO kun je kiezen voor het online geboortezorgprogramma MijnKind.online. Waarin de moeder, samen met zorgverleners, toegang en inzicht krijgt in haar zwangerschapsgegevens.

Moeder en kind centraal

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling staat de gezondheid van moeder en kind altijd centraal. Vaak is een zwangerschap een complex zorgtraject waar verschillende zorgprofessionals bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld verloskundige, gynaecoloog, anesthesist, kraamhulp en kinderarts.

Het kan dan lastig zijn het overzicht te behouden, vooral voor de zwangere zelf. Zo komt er veel informatie op je af, krijg je diverse tips en adviezen, wordt er bloed afgenomen, ijzer geprikt, worden er verschillende meetwaarden bijgehouden en worden er echo’s gemaakt. Al deze gegevens worden binnen het online platform (de PGO) op één centrale plek voor je bewaard.

Delen van essentiële gegevens

De (aanstaande) zwangere krijgt binnen de PGO een persoonlijk gezondheidsprogramma. Samengesteld met en door de eigen verloskundige, gynaecoloog of kraamhulp. In het programma worden bijvoorbeeld informatie, tips en oefeningen met de zwangere gedeeld, waardoor een online persoonlijk behandeltraject ontstaat.

Daarnaast maakt het gezondheidsprogramma het mogelijk dat essentiële medische gegevens tijdig gedeeld worden. Zo kunnen zorgprofessionals effectief samenwerken en de zwangerschap en geboorte zo goed mogelijk begeleiden.

Online persoonlijke geboortezorg

De zwangere vrouw heeft binnen het programma de regie en beslist zelf welke zorgprofessionals aan haar netwerk worden toegevoegd. Naast gegevensuitwisseling en een persoonlijke zelfzorgondersteuning kan er ook op een veilige manier online gecommuniceerd worden. Zowel tussen de zwangere en haar zorgprofessionals als tussen de zorgprofessionals onderling. De zwangere vrouw hoeft niet meer te wachten tot het consult om haar vragen te stellen.

Neem deel aan de zorg over je zwangerschap

Ben je benieuwd naar de het geboortezorg programma binnen de Ivido PGO? Kijk dan op MijnKind.online voor meer informatie.

mijnkindonline klein

Alles over jouw gezondheid op 1 plek

Jouw zorgverleners slaan informatie over jouw gezondheid en behandelingen op. De huisarts, het ziekenhuis, de apotheek of andere zorgverleners hebben allemaal een eigen dossier.

Registreer