Huidprogramma

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. We besteden vaak veel aandacht aan onze huid en we verzorgen deze dagelijks. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben een chronische huidaandoening. En omdat de huid zichtbaar is ervaren mensen met een huidaandoening niet alleen fysieke, maar vaak ook psychische klachten.

Wat is het huidprogramma

Binnen het huidprogramma van Ivido werk je online nauw samen met zorgprofessionals, waaronder jouw dermatoloog, maar mogelijk ook je huisarts, huidtherapeut of psycholoog. In het programma staat jouw huid centraal en natuurlijk jouw behandeling.

Meer inzicht in jouw huid

Met het online huidprogramma is altijd en overal behandeling mogelijk en creëren we unieke en persoonsgerichte zorg. Je kunt niet alleen nauwkeurig bijhouden welke medicatie je gebruikt, maar ook wat het effect hiervan is op jouw aandoening. Of mogelijk zijn er andere factoren van invloed op het verergeren of verbeteren van de aandoening. Door foto’s toe te voegen, vragenlijsten in te vullen, een jeukscore bij te houden of andere activiteiten die van toepassing zijn, kun je de aandoening monitoren en patronen ontdekken. Door meer inzicht te krijgen in jouw huid en de huidaandoening kun je hier beter mee leren omgaan.

Schaamte en depressie

De psychische klachten worden bij een huidaandoening nog vaak onderschat. Veel huidpatiënten ervaren sterke psychische klachten, zoals schaamte of depressie. Ook kan de huidaandoening de oorzaak zijn van seksuele problemen. Daarom is het binnen jouw huidprogramma mogelijk om met meerdere zorgprofessionals samen te werken. Bijvoorbeeld je huidarts, maar ook je psycholoog of een seksuoloog. Om zo met zijn allen tot de voor jou beste mogelijke zorg te komen.

Online communiceren met je zorgnetwerk

Daarnaast communiceer je online veilig en eenvoudig met je zorgprofessionals. Heb je een vraag over jouw aandoening, de medicatie, voortgang of eigen inbreng? Dan deel je dit via de berichtenbox met je zorgnetwerk. In een persoonlijk bericht of via een groepsbericht. Gewoon thuis vanaf de bank, zonder op een consult te hoeven wachten.

Voor alle huidaandoeningen

In totaal bestaan er meer dan 3000 verschillende huidaandoeningen. Het huidprogramma van Ivido is voor elke huidaandoening toepasbaar. Wel werken we ook aan aandoening specifieke programma’s, waaronder Urticaria, Psoriasis, Acne, Hemangioom en Eczeem. Dit, omdat iedere aandoening uniek is en een eigen programma met eigen activiteiten vereist.

In samenwerking met Prof. Dr. Suzanne Pasmans

Het huidprogramma is opgezet in samenwerking met Prof. dr. Suzanne Pasmans, (kinder)dermatoloog/immunoloog en hoofd van de afdeling kinderdermatologie in het Erasmus Medisch Centrum. Ook is dr. Pasmans voorzitter van de domeingroep kinderdermatologie van de Nederlandse Vereniging van Dermatologen en Venerologie en werkzaam op de afdeling kinderdermatologie/allergologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht.

Huidhuis

Dr. Suzanne Pasmans is mede-oprichter van Huidhuis. Een website over huidaandoeningen voor patiënten, professionals, partners en andere betrokkenen. Op Huidhuis.nl lees je veel informatie over huidaandoeningen, inclusief gevalideerde richtlijnen en protocollen. En wordt er verwezen naar betrokken patiëntenverenigingen.

suzanne pasmans e1555059468729

Alles over jouw gezondheid op 1 plek

Jouw zorgverleners slaan informatie over jouw gezondheid en behandelingen op. De huisarts, het ziekenhuis, de apotheek of andere zorgverleners hebben allemaal een eigen dossier.

Registreer