Kijksluiter binnen de Ivido PGO

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) Ivido biedt haar gebruikers vanaf nu een handige tool. Binnen de PGO worden namelijk ook animatievideo’s van Kijksluiter getoond. Zo wordt niet alleen medicatiegebruik in het online dossier bewaard, maar ook de belangrijke informatie uit de bijsluiter.

Actuele bijsluiter altijd bij de hand

Door de online video’s kan men thuis, in alle rust, de bijsluiter bekijken. De video’s van Kijksluiter zijn gepersonaliseerd en door middel van ondertiteling in verschillende talen beschikbaar. De video’s kunnen ook samen met een familielid of mantelzorger worden bekeken.

Kijksluiter bevat ruim 5000 animatievideo’s. Hierin wordt de belangrijkste informatie uit een bijsluiter in begrijpelijke taal uitgelegd. De vernieuwde Kijksluiter is zelfs interactief gemaakt. Gebruikers kunnen eenvoudig een specifiek onderwerp in de video opzoeken of herhalen.

Dankzij de PGO worden de video’s automatisch aan jouw medicatie gekoppeld. Hier hoef je niets voor te doen. Zo heb je alle actuele bijsluiters altijd bij de hand.

Medicatiegebruik binnen het PGO

Binnen de PGO van Ivido kunnen gebruikers een medicatieoverzicht opvragen. Deze medicatielijst toont de huidige medicatie, maar ook een medicatiehistorie. Niet alleen bij nieuwe medicijnen is het belangrijk een bijsluiter goed door te lezen. Ook bij oude of veelgebruikte medicatie kan belangrijke informatie zijn weggezakt of vergeten. Met de video’s van Kijksluiter ben je meteen weer op de hoogte. Dit kan op ieder tijdstip van de dag, gewoon vanaf de bank.

Binnenkort meer!

Nieuwsgierig geworden naar de video’s van Kijksluiter binnen de Ivido PGO? Vanaf december kun je het zelf bekijken. Maak nu alvast jouw eigen PGO aan door je gratis aan te melden bij Ivido.


Kijksluiter won afgelopen jaar de prijs voor het beste idee voor een E-health oplossing die voor iedereen geschikt is. In de laatste testrondes gaven gebruikers Kijksluiter een 8,5. Bekijk een introductie op de website van Kijksluiter.