Ivido en IRMA gaan zorgvuldig om met identiteit

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Ivido is een veilig PGO waarbij de privacy van de gebruikers gewaarborgd is. Ivido voldoet niet alleen aan de wetseisen om gebruikers op een adequate manier te ondersteunen, maar gaat nu nog een stapje verder met IRMA authenticatie.

Wat is IRMA

IRMA staat voor I Reveal My Attributes en biedt een oplossing om privacy-vriendelijk te kunnen inloggen. Met IRMA kunnen gebruikers hun eigen inloggegevens beheren. Op het internet moet je namelijk vaak bewijzen wie je bent. Dat noemen we ook wel authenticatie. Tijdens zo’n authenticatie-proces moeten mensen vaak hun naam opgeven, maar ook geboortedatum, e-mail of andere persoonsgegevens. Dit is niet altijd nodig. Met IRMA heb je deze persoonlijke gegevens in eigen beheer en kies je zelf welke gegevens je wel of niet laat zien, afhankelijk van de situatie. IRMA beschermt daarmee je privacy.

Ivido en IRMA authenticatie

Identiteit is een kostbaar bezit waar je, vooral in de digitale wereld, zorgvuldig mee om moet gaan. Je kunt binnenkort gebruikmaken van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Ivido door in te loggen of te registreren via IRMA authenticatie.

Download nu alvast de IRMA app en log straks veilig in op Ivido.

Hoe is de privacy binnen de Ivido PGO gewaarborgd?

Ivido is ontwikkeld op basis van (inter)nationale standaarden. Zo maakt Ivido het mogelijk om veilig gegevens vast te leggen en uit te wisselen. Een paar belangrijke voorbeelden:

  • We voldoen aan de eisen in overeenstemming met de nieuwe AVG wetgeving met
    betrekking tot privacy en zijn NEN-ISO gecertificeerd.
  • Er wordt gebruik gemaakt van dataportabiliteit
  • Ivido volgt het afsprakenstelsel van MedMij. Gegevensuitwisseling vindt uitsluitend plaats volgens de door MedMij opgestelde spelregels.
  • De Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Ivido maakt gebruik van de Zorginformatiebouwstenen van Nictiz.
  • Ivido is aangesloten bij de Privacy by Design Foundation om gegevens volledig beveiligd en conform de hoogste eisen te verwerken.

Wil je hier meer over lezen? Op deze pagina leggen we uit wat het inhoudtivido-pgo-maakt-gebruik-van-irma/