Ivido PGO, wat houdt dat in?

Ivido is een Persoonlijke Gezondheidsomgeving, maar wat houdt zo’n PGO nou precies in? Binnen een PGO heb je niet alleen inzicht in je eigen medische dossier, maar werk je proactief aan je eigen gezondheid. Voor mensen die gezond zijn, in een andere levensfase komen, een kindje verwachten, een allergie hebben of (chronisch) ziek zijn. De PGO is er voor iedereen.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving – PGO

In een PGO komen onder meer zorggegevens uit verschillende bronnen samen, bijvoorbeeld van de gebruikers zelf, maar ook vanuit het ziekenhuis, de huisarts of de apotheek. De PGO-gebruiker kan al deze zorggegevens zelf inzien, opslaan en beheren. Daarnaast biedt een PGO verschillende functionaliteiten, zoals het online kunnen communiceren met je zorgnetwerk, het e-consult, het video-consult en diverse zorgprogramma’s. De PGO is van de gebruiker, waardoor de regie weer bij de patiënt komt te liggen. Werken aan eigen gezondheid en vitaliteit staat hierbij centraal. Bijvoorbeeld met de zelfzorgprogramma’s als Leefstijlcheck en de module Positieve Gezondheid

1 dossier, altijd up-to-date

De PGO geeft inzicht in je eigen medische dossier. Je krijgt hiermee een compleet overzicht van al jouw medische gegevens die bij de verschillende instanties bekend zijn. Zo worden vele dossiers samengebracht in 1 overzichtelijk dossier, die altijd up-to-date is.

Veiligheid en privacy

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Ivido is gebaseerd op (inter)nationale standaarden en volgt het afsprakenstelsel van MedMij. We hechten veel waarde aan online veiligheid, waaronder jouw privacy en het veilig uitwisselen van zorggegevens. Zo zijn we in het bezit van het NEN-ISO certificaat en zijn we MedMij-deelnemer voor het veilig en eenduidig uitwisselen van gegevens.

MedMij uitreiking Ivido PGO

Wat biedt de Ivido PGO?

Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving is een nieuw concept en volop in ontwikkeling. Er komen dus nog veel nieuwe functionaliteiten aan. De Ivido PGO:

 1. Is er voor iedereen en voor iedere levensfase
  Of je nu gezond bent, ouder wordt, geboortezorg nodig hebt of chronisch ziek bent
 2. Biedt een compleet online medisch dossier
  Al jouw zorggegevens in 1 overzicht
 3. Maakt online communiceren met je zorgnetwerk mogelijk
  Met je arts, andere zorgprofessionals, familie, vrienden of mantelzorgers
 4. Mogelijke koppeling met EPD systemen
  Naar aanleiding van het succesvolle proeftraject tussen de PGO en het HiX zorgplatform van ChipSoft
 5. Ruimte voor zelfmetingen
  Voeg zelfmetingen toe, waaronder bloeddruk, gewicht, stappenteller of andere waardes die jij belangrijk vindt
 6. Privacy by design
  De Ivido PGO werkt op basis van privacy by design en IRMA authenticatie
 7. Medicatie met Kijksluiter koppeling
  Compleet medicatieoverzicht op 1 handige plek, inclusief bijsluiters en Kijksluiter koppeling
 8. Zelfzorgprogramma’s
  Werken aan eigen gezondheid en vitaliteit met onze zelfzorgprogramma’s, bijvoorbeeld met de Leefstijlcheck en de module Positieve Gezondheid
 9. Behandelplan met je arts
  Zet samen met je arts een behandelplan op. Online persoonsgerichte zorg en 24/7 in contact met je zorgnetwerk

Ivido PGO dashboard