Minister Bruins reikt MedMij-label uit aan Ivido PGO

Minister Bruins van VWS reikte vanochtend het MedMij-label uit aan de Ivido PGO. De Persoonlijke Gezondheidsomgeving heeft het kwalificatie- en acceptatieproces succesvol doorlopen en is nu officieel MedMij-deelnemer.

Het belang van het MedMij-label

Met het MedMij-label zijn gebruikers van de Ivido PGO ervan verzekerd dat zij alle informatie binnen de PGO op een veilige manier kunnen verzamelen, bekijken, beheren en delen. Gegevens worden uitsluitend uitgewisseld volgens het MedMij Afsprakenstelsel met technische standaarden en juridische richtlijnen. Om zo gezondheidsgegevens uit verschillende bronnen op een eenduidige manier bij elkaar te brengen. De privacy en veiligheid is binnen de MedMij PGO’s optimaal geregeld.

“Het MedMij-label is essentieel voor ons, omdat we daarmee onderdeel worden van het zorgsysteem”, aldus HansNiendieker.

Veilig en betrouwbaar

Het MedMij-programma is opgesteld om onder meer de doelen van het Informatieberaad Zorg vorm te geven. Een samenwerking tussen deelnemers in het zorgveld en het Ministerie van VWS. Met doelstellingen rondom medicatieveiligheid, het centraal stellen van de patiënt, de overdracht en het vastleggen van gezondheidsgegevens.

MedMij-deelnemers zijn, mede door het MedMij-label, voor zowel zorggebruikers als zorgverleners herkenbaar als veilig en betrouwbaar.

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving

In een PGO worden online zorggegevens bewaard en gedeeld, maar wordt dankzij diverse e-health modules ook proactief gewerkt aan gezondheid en vitaliteit. Een PGO is dus veel meer dan alleen een online medisch dossier.

In de PGO komen gegevens uit verschillende bronnen bij elkaar, bijvoorbeeld van de huisarts, specialist en apotheek. Maar ook kan de gebruiker zelf informatie toevoegen. Handmatig of via gekoppelde wearables, zoals een stappenteller. Medische gegevens staan hiermee niet alleen op één centrale plek, maar zijn ook altijd up-to-date. Als patiënt hoef je niet steeds hetzelfde verhaal te vertellen en weet je beter wat er speelt met betrekking tot je eigen gezondheid. Dit scheelt veel tijd en registratielast voor de zorgprofessional.

Ivido PGO start gebruikersfase!

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving gaat met het MedMij-label en het eerder behaalde NEN-ISO certifcaat bijna van start. Maar niet voordat we feedback van onze gebruikers hebben gehad. De eerste 1000 PGO-gebruikers kunnen meedoen met de gebruikersfase. Krijg inzicht in de PGO en geef jouw mening, input en feedback, zodat we samen tot de meest ideale PGO komen.

Ivido PGO ontvangt MedMij-label van Minister Bruins