PGO financiering vanuit overheid

De overheid maakt het voor iedere Nederlander mogelijk om kosteloos gebruik te maken van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Minister Bruno Bruins kondigde vandaag de financiering aan die dit mogelijk maakt.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving

De PGO is een online medisch dossier waarin gebruikers hun eigen zorggegevens beheren en proactief aan hun gezondheid en vitaliteit kunnen werken. Mede dankzij diverse zelfzorgprogramma’s en thuismetingen. Als gebruiker van de PGO bepaal je zelf of en met wie je jouw medische gegevens deelt. Patiënten krijgen dankzij de PGO meer regie. Ook kan binnen de Persoonlijke Gezondheidsomgeving veilig online worden gecommuniceerd. Zowel tussen de client en de zorgverlener als tussen de zorgverleners onderling.

1 dossier, altijd up-to-date

In de Persoonlijke Gezondheidsomgeving komen medische gegevens uit verschillende bronnen bij elkaar. Waaronder de actuele gegevens bekend bij de specialist, huisarts en apotheek, maar ook de thuismetingen van de client. Zo heb je uiteindelijk één compleet overzicht dat altijd up-to-date is.

Meer over de PGO lees je in ons artikel “PGO veel meer dan alleen gegevensuitwisseling”.

Zorgpad Ivido PGO

Tijdelijke financieringsregeling

De gebruikersregeling is geen subsidie, maar een tijdelijke financieringsregeling voor PGO-leveranciers. De leveranciers krijgen betaald voor elke gebruiker die tenminste één keer actief gegevens heeft opgehaald of gedeeld. Hiervoor geldt een vast tarief van 7,50 euro per actieve gebruiker. De PGO-aanbieders die hier gebruik van willen maken moeten een MedMij-label hebben en voldoen aan de informatiestandaarden voor ziekenhuiszorg, huisartsgegevens, medicatiegegevens, zelfmeetgegevens en GGZ-gegevens.

Privacy en veiligheid

Privacy en veiligheid is een belangrijk onderdeel binnen de PGO. Ivido volgt het Afsprakenstelsel van MedMij, maakt gebruik van IRMA authenticatie en is gebaseerd op (inter)nationale standaarden.

Bezoek onze stand op de Zorg & ICT Beurs

De Ivido PGO staat woensdag 13 maart en donderdag 14 maart op de Zorg & ICT Beurs in Utrecht. Bezoek onze stand in hal 11 bij de PGO Experience.

Ook maakt de PGO deel uit van de demonstratie interoperabiliteit van IHE Nederland en MedicalPHIT. In deze showcase Gegevensuitwisseling binnen de geboortezorg staat de PGO, samen met MijnKind.online, centraal. De interoperabilteit demonstratie vindt drie keer per dag plaats bij MedicalPHIT en IHE Nederland om 10.30 uur, 12.30 uur of 14.40 uur bij standnummer 10.A006.

Zorg&ICT Ivido PGO