Personal Battery tool in de Ivido PGO

De Personal Battery tool is toegevoegd aan de Ivido Persoonlijke Gezondheidsomgeving en klaar voor gebruik! Hier zijn we heel trots op. De tool is een ondersteuning voor iedereen die stress gerelateerde klachten te lijf wil gaan. Bijvoorbeeld voor een betere balans in privé en/of werksfeer.

Personal Battery: wat kost of geeft energie?

Wist je dat stress een grote oorzaak is van verzuim in Nederland? Met de Personal Battery tool breng je je eigen energieniveau in kaart. Door deze effectief te gebruiken en in te vullen krijg je inzicht in je eigen energiehuishouding. Wat kost of geeft jou precies energie? En heb jij hierbij ondersteuning nodig?

Energieniveau en het stoplichtsysteem

De persoonlijke batterij werkt met het stoplichtsysteem. Waarbij groen zegt dat het goed gaat, geel betekent oppassen en rood staat voor ingrijpen. Je wordt je bewust van je eigen energiehuishouding waardoor je doelen kunt stellen. Zo kun je bijvoorbeeld ziekteverzuim voorkomen of de balans tussen werk en privé optimaliseren. Een praktische manier om ervoor te zorgen dat je persoonlijke batterij altijd voldoende opgeladen is.

Persoonlijke batterij

Je houdt je energieniveau in drie domeinen bij met een score van 0-100%. Hierbij geef je aan hoeveel energie die dag je heeft gekost of heeft opgeleverd. Koppel hieraan positieve en negatieve ervaringen en bouw op die manier een groot aantal gegevens op. Daarmee krijg je en totaaloverzicht in ontwikkelingen en trends en kun je goed zien of jouw persoonlijke batterij leegloopt of wordt opgeladen.

Ri CHARGE – stress te lijf met energie

De tool maakt onderdeel uit van de door Ri CHARGE ontwikkelde zelfregie methode. Deze methode leert mensen stress en burn-out klachten te lijf te gaan of te voorkomen door zelf het heft in handen te nemen. Deze methode wordt uitgebreid uitgelegd in het boek Stress te lijf met energie.

Personal Battery

Nieuwsgierig naar de Personal Battery tool?

Zodra de Ivido PGO van start gaat is de Personal Battery tool voor alle gebruikers te activeren. De tool is gratis en dus toegankelijk voor alle PGO-gebruikers. Tot die tijd vind je meer informatie op de pagina over de Personal Battery