PGO voor vitaliteit en gezondheid

Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) is één online omgeving waarin je niet alleen al je persoonlijke en zorggegevens bewaard en beheerd. Maar waarin je ook kunt communiceren met je (zorg)netwerk én ondersteuning krijgt om proactief aan je eigen gezondheid te werken. Participeren en communiceren zijn hierin de sleutelwoorden.

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving draait om daadwerkelijke bevordering van vitaliteit en gezondheid en biedt een mogelijkheid voor het anders verlenen van zorg. Deze omgeving faciliteert tevens de samenwerking in het zorgnetwerk. Een PGO is dus veel meer dan alleen gegevensuitwisseling.

De PGO als oplossing in de zorg

Veel mensen kennen de PGO als een online omgeving die gebruikers de mogelijkheid biedt al hun medische gegevens te beheren en te bewaren. Er is de laatste tijd veel te doen geweest rondom de haperende ICT in de zorg, het vele papierwerk dat artsen moeten invullen en verzamelen en de dubbele registraties in silo’s.

Dit kost veel tijd waardoor artsen minder tijd overhouden voor de patiënt zelf. Ook is het uitwisselen van deze gegevens een probleem, omdat iedere arts maar een klein beetje informatie bezit. Welk dossier is compleet? En hoe vindt deze uitwisseling veilig plaats met het oog op de privacy van de patiënt? Die overigens zelf vaak geen idee heeft wat er in zijn dossier staat.  Dat kan en moet anders.

De PGO wordt als oplossing aangedragen om alle informatie op één plek te verzamelen en te bewaren. Het fysiek uitwisselen van gegevens is hierdoor niet langer nodig en het complete dossier is online altijd in te zien en up-to-date. De patiënt heeft hierin de leidende rol.

Zorg op de juiste plek

We willen in Nederland zorg op de juiste plek. Een PGO maakt dit mogelijk door informatie op de juiste plek en op het juiste moment (IOJP). Ivido biedt een PGO dat dit mogelijk maakt.

Wat verzamelt een PGO

Binnen de PGO is ruimte voor persoonlijke gegevens, maar vooral ook voor zorggegevens. De PGO biedt onder meer ruimte voor:

  • Aandoeningen
  • Allergieën
  • Operaties
  • Medicatie, inclusief koppeling met Kijksluiter
  • Metingen, bijvoorbeeld gewicht en bloeddruk
  • Koppeling met wearables, bijvoorbeeld de stappenteller
  • Verslagen, lees en verzamel labuitslagen en onderzoeksresultaten
  • Een persoonlijk zelfzorgprogramma
  • Gezondheidsonderzoek met leefstijladvies
  • E-health oplossingen, e-consult en video-consult

Ivido PGO

Dashboard PGO

Persoonsgerichte behandeling

Met het Persoonlijke zelfzorgprogramma maakt de PGO persoonsgerichte behandeling mogelijk. Iedere gebruiker kan een module kiezen die het beste bij zijn of haar situatie past. Dit is een extra optie binnen de PGO. Bijvoorbeeld de module Geboortezorg of Chronische Pijn. Binnen dit programma gaat de gebruiker met zijn (zorg)professionals heel specifiek en gericht aan de slag met een behandeltraject.

Daarnaast kan iedere PGO gebruiker een gratis leefstijlcheck en gezondheidsonderzoek doen waarin hij handvatten aangeboden krijgt om direct met de aanbevelingen aan de slag te gaan.

Waardepatronen inzichtelijk

Ook biedt de PGO een online coachingsmodule (icope) waarmee waardepatronen inzichtelijk worden gemaakt voor burger, patient en professional. Hiermee wordt inzicht geboden in effectief gedag en ineffectief gedrag en hoe daar beter mee om te gaan

Online veilig communiceren

Binnen Het Netwerk kan de PGO gebruiker direct een vraag stellen aan zijn behandelaar. Het Netwerk is een veilig online communicatiemiddel waarin (zorg)professionals berichten uitwisselen met hun patiënten. De lijnen in de zorg worden hierdoor korter. Men is niet langer gebonden aan de tijdsdruk van het consult. Ook kan de arts tussentijds checken hoe het met de patiënt gaat en hoeft er niet eerst een fysieke afspraak te worden ingepland. En gaat het niet zoals verwacht? Dan kan er meteen ingegrepen worden en wordt het behandeltraject aangepast.

Veiligheid en privacy (IRMA)

De Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Ivido is ontwikkeld op basis van (inter)nationale standaarden om eenduidig en veilig gegevens vast te leggen en uit te wisselen. De Ivido PGO volgt het afsprakenstelsel van Medmij en maakt gebruik van de Zorginformatiebouwstenen van Nictiz. Ook voldoet de PGO aan de eisen conform de AVG wetgeving en wordt in december 2018 NEN-ISO gecertificeerd. Ivido maakt bovendien gebruik van IRMA authenticatie.


Nieuwsgierig hoe jouw Persoonlijke Gezondheidsomgeving eruit kan zien? Ga dan naar Ivido voor meer informatie.