Aan de slag met je eigen Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Je zorgverlener heeft je uitgenodigd om de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (afkorting: PGO) van Ivido uit te proberen. Met een PGO kun je al jouw gezondheidsgegevens op 1 plek verzamelen en bekijken. Je kiest zelf met wie je jouw gegevens deelt.

1

Meld je aan als deelnemer

Meld je hier aan als deelnemer. Heb je dit al gedaan? Sla deze stap dan over.

2

Zorg dat je alles bij de hand hebt

Zorg dat je het volgende bij de hand hebt:

  • Een smartphone met internetverbinding
  • Een computer of tablet

Je DigiD inloggegevens. Heb je nog geen DigiD? Vraag dit aan op https://digid.nl/aanvragen.

Let op: Vraag minimaal DigiD met SMS aan of installeer de DigiD app op je telefoon.

Je e-mail, om bevestigingsmails te beantwoorden.

De handleiding met de stappen voor het registreren.

Bekijk handleiding

Je kunt ook een video van de handleiding bekijken. Kom je er niet helemaal uit? Je kunt op de helpdesk (help.ivido.nl) ook terecht met je vragen.

Ivido organiseert ook gratis instructiecursussen om je op weg te helpen met de PGO Ivido. Je kunt je hier aanmelden voor de online cursus.

3

Maak een account aan bij Ivido

Je kunt zelf een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) maken bij Ivido. Dit kan online, gebruik hiervoor een computer of tablet. Start nu met het maken van je PGO account.

Maak een account aan
Je kunt op elk moment stoppen met de proef door een email te sturen naar info@ivido.nl.

Veelgestelde vragen

Wat is een PGO?

PGO staat voor Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Jouw zorgverleners schrijven informatie over jouw gezondheid en behandelingen op in een elektronisch dossier. Het ziekenhuis, de huisarts, de apotheek, je therapeut of andere zorginstellingen hebben allemaal een eigen dossier. Misschien houd je zelf ook gegevens bij, zoals je bloeddruk of gewicht.

Het is handig als je al jouw gezondheidsgegevens uit al die dossiers op 1 plek kunt verzamelen en bekijken. Dat kan in een PGO. Met een PGO kies jij zelf met wie je jouw gegevens deelt.

Hoe veilig is een PGO?

Jij bent de enige die besluit met wie je de informatie in jouw PGO wilt delen. Dit kan een zorgverlener zijn, maar ook een mantelzorger. Ivido hecht veel waarde aan jouw privacy en veiligheid. Lees hier wat we daar aan doen.

PGO’s moeten daarnaast aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in het MedMij stelsel. Voor MedMij is het belangrijk dat zorggebruikers zelf de baas zijn over hun gegevens. Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over MedMij.

Wat is IRMA?

We vinden het belangrijk dat alle Ivido gebruikers zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Om in te loggen op jouw PGO moet je daarom bewijzen wie je bent. Hiervoor gebruikt Ivido de IRMA app. Je installeert deze app op je telefoon. Het vraagt even wat tijd om de IRMA app goed in te stellen, maar daarna hoef je alleen een QR code te scannen om veilig in te loggen op jouw PGO. Je hoeft dus geen wachtwoorden en inlognamen te onthouden voor de PGO.

Meer weten over IRMA? Klik dan hier.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen?

Neem voor vragen over de PGO contact op met info@ivido.nl. Via e-mail of de chatfunctie in de PGO staan we tijdens werktijden klaar om je vragen te beantwoorden.

Het is ook mogelijk om je vraag te stellen tijdens het inloop vragenuur. Dit vindt online plaats, elke maandag om 15:00 uur. Je kunt je hier aanmelden voor het vragenuur.

Aanmelden voor vragenuur

Let op: Neem voor vragen over je behandeling altijd contact op met je zorgverlener.

Logo Huisartsenpraktijk de Meidoorn
Logo Huisartsenpraktijk Therapeuticum Aurum
Logo Huisartsenpraktijk Baarsma
Logo Huisartsenpraktijk HaGi
Logo huisartsenpraktijk Compas